Lashlo, była jednak korekta o jakies 5800km :P W opisie rzeczoznawcy jest wpis z marca przy przebiegu 85tys.km, a w ogłoszeniu mamy już 79tys.km żeby zachęcić "łowcę okazji". :wink:
Urządzenie pokoju dla dzieci 2*4m - wskazówki
Zwiń
X
-
Urządzenie pokoju dla dzieci 2*4m - wskazówki
Witam
Może ktoś podpowie lub skrytykuje moją koncepcję.
Mam dwa szkraby 2 lata i 8 miesięcy i 1 rok i 4 miesiące.
Powoli przymierzamy się do przenosin i przemeblowania ich pokoju.
Ich pokój ma wymiar 2m * 4m - troche kiszkowato.
Wiadomo z jednego krótszego boku okno z drugiego drzwi - na środku z każdej strony pozostaje mi 60cm.
Plan jest taki:
1 ze ścian
- od drzwi z jednej strony szafa 240 wysoko, 150 cm szeroka, 60 cm głeboka powinna zmieścić większość szmat.
- do tego komoda 80 cm szeroka, 100 wysoka, 40 szeroka
- biurko około 80 cm
tu już więcej sie nie zmieści
2 ściana:
- łóżko pietrowe - długość 200cm, szerokość 85
- zostaje 200 na wózek i inne graty
pytania:
- czy macie inną koncepcję ?
- czy macie doświadczenie w łóżkach piętrowych ?
- jeśli będę chciał władować 2 łóżka osobne to nie będzie miejsca na zabawę a chcieliśmy żeby trochę przenieśli swoje graty z naszej sypialni do siebie
rysunek poglądowy:
okno
-----======-----
łóżko piętrowe|........|xxxxxx|....| biurko
|........|xxxxxx|....|
|........|xxxxxx ---|
|........|xxxxxxxxx|
|........|xxxxxx| ---|
|------ xxxxxx|....| komoda
|xxxxxxxxxxx|----|
|xxxxxxxxxxx|......|
|xxxxxxxxxxx|......|szafa
|xxxxxxxxxxx|......|
|xxxxxxxxxxx|-----|
-----======------
drzwi
x - wolne miejsca
. - zajęte
pozdrawiam
-
-
Mam podobny układ pokoju, tylko jest nieco większy (~2,5 x 4,7) i drzwi są na dłuższej ścianie w narożniku. U mnie to wygląda jak na rysunku i powiem szczerze, że "lepiej" zagospodarować się chyba nie da.
Symbole na rysunku:
Ł - łóżko 90/170-200
S - szafa 100/60/240
SO - szafa otwarta (bez drzwi) 70 / 35 / 200
B - biurko 90 / 60
Z - miejsce, gdzie zabawki składowane są "luzem"
Do tego pod łóżkami mam kolejne skrzynki z zabawkami, na ścianach wiszą szafeczki na książki, itp. Generalnie w tak małym pokoju nie powalczysz z rozsądnym rozkładem mebli i i tak musisz przewidzieć miejsce na kącik zabawkowy w salonie...
Aha: nie polecam łóżka piętrowego dla takich maluchów - jakoś nie widzę bezpiecznego samodzielnego zejścia takiego zaspanego malucha z górnego poziomu. Ewentualnie kiedyś w przyszłości można pomyśleć o łóżkach, w których spanie jest na górze, a na dole jest biurko, szafka, itp. - oszczędzisz miejsce przeznaczone na biurko i jakąś małą szafę.Załączone pliki
Komentarz
-
-
ja mam lozko pietrowe,
chlopaki dostali je jak mieli 5 i 3,5 roku,
przez 2 tygodnie ostre pilnowanie i nauka nie skakania na lozku, schodzenia po drabince, nie przepychania sie i skonczylo sie tylko 2 upadkami w przeciagu roku. teraz nie korzystaja juz z drabinki bo to passe. podciaganie maja tak opanowane, ze mlodszego zapisalismy na gimnastyke sportowa bo lapy ma silne jak szympans
Komentarz
-
-
hmm tak kombinujemy z tym łózkiem jak zwróciliscie uwagę przez wymiar pokoju.
plan jest jeszce taki że kupuję łóżko pietrowe teraz juz ale nadal straszy spi na dole a mlodszy w swoim łózeczku jak starszy bedzie mial troche ponad 3 lata i zmadrzejeto pojdzie na górę a młodszy na doł
zawsze mogę też pietrówkę rozłozyc na dwa niezależne łóżka
pietrówka 860 bez materacow a dwa oosbne łóżka też koło 400 zeta więc rożnicy nie ma wielkiej
Komentarz
-
-
Jakiś czas temu robiłem podobny projekcik pokoju dla dzieciaków - trochę starszych no ale tez pokój malutki. Łóżko piętrowe i meble o ile pamiętam z black red white.
Jak masz stolarza to można takie łóżko zaprojektować np. z dodatkowymi szufladami na pierdoły pod dolnym łóżkiem.
Poniżej masz wizualizacje, które robiłem klientce może się czymś zainspirujesz
W razie pytań wal na priv.
Komentarz
-
-
miejsce mozna jeszcze zaoszczedzic jak by kupic 2 pietrowe lozka ale tak by biurko bylo zamiast dolnego miejsca, tym sposobem dwie pieczenie na jednym ogniu.
1) zadne z dzieci nie bedzie sie bilo ze ono chce na gorze
2) jak podrosna/zmienia sie warunki lokalowe/etc. to zawsze mozna nogi od takich piętrusow na brutala 'urżnąć' i zrobic zwykle lozka
Komentarz
-
Komentarz